10.8.12

Sieraden opbergen!Sieraden opbergen is zo makkelijk nog niet. Binnen de kortste keren ligt alles weer op een hoop en door elkaar. Zoals in mijn geval op de foto hierboven. Ik ben gek op sieraden. Zodra er weer Sale is kan ik het niet laten om weer even te kijken naar de sieraden. En kijken wordt kopen. ''1 euro maar voor deze oorbellen!'' ''Oh en dit armbandje ook!''. En dan een bezoekje aan de Primark. Dat is al hélemaal een groot drama. Maar het is zo leuk allemaal. Hoe dan ook, de berg sieraden in mijn kamer werd alsmaar groter en ik had dus écht een nieuwe oplossing nodig! Lees verder om te zien hoe ik nu mijn sieraden opberg!


Eerst borg ik mijn sieraden op in een glazen kast van de Ikea. In twee houten dozen (wijndozen om precies te zijn) die ik jaren terug had versierd met plaatjes, had ik mijn sieraden neergelegd. Voor de armbanden werkte dit prima maar voor de oorbellen en kettingen was dit geen succes. Het resultaat hiervan was dat ik slechts een paar sieraden daadwerkelijk droeg (de sieraden vooraan), en de rest van de sieraden ín de dozen werden zo goed als niet meer aangeraakt. Zonde vond ik dat. Toen ik laatst bij de Six weer sieraden voor 1 euro per stuk in de sale 'scoorde' (zie foto hieronder!), werd het toch echt tijd voor een nieuw opbergsysteem zoals je wel begrijpt. De 'armbanden-doos' heb ik gehouden want ik vind dat er nog steeds netjes uitzien en is heel overzichtelijk. Dit kan je zelf simpel maken door middel van een wijndoos. Als je die natuurlijk hebt tenminste. De houten doos kan je bijvoorbeeld als je dat leuk vind  beschilderen of beplakken met plaatjes om het er extra leuk en naar je eigen smaak uit te laten zien. 
Deze sieraden komen dus allemaal van de Six, en ze waren allemaal 1 euro per stuk! (ook al staat er een prijsje van 3 euro op).

Een paar weken terug zag ik dan (voor mij) de ideale oplossing in een Xenos foldertje staan. Een spiegel-sieradenkast. Wauw! Laat ik nou net ook nog een lange spiegel nodig hebben voor op mijn kamer. Twee vliegen in één klap dus. Een paar dagen later heb ik (nouja, mijn vader) de kast gekocht bij de Xenos. Wat ben ik er blij mee!
Tadaaa! Ik heb de kast  nu een week in gebruik en het werkt perfect! Geen rotzooi meer en heel overzichtelijk: precies wat ik nodig had. Wat je op de foto ziet is trouwens niet alles, de armbanden-doos staat ernaast en sommige oorbellen en kettingen die ik eigenlijk nooit draag heb ik er maar niet in gedaan. De kast kostte 80 euro bij de Xenos en ik vond het dat wel waard, zeker omdat ik ook nog een lange spiegel nodig had. Voor de geïnteresseerden: hij is ongeveer 1,40m hoog en zo'n 50cm breed. Er passen 98 ringen, heel veel oorbellen, heel veel kettingen en heel veel armbanden en overige dingetjes in. I-de-aal!

Hoe bergen jullie je sieraden op? xo

6 opmerkingen:

 1. hahaha ik herken het. Ik heb echt bakken vol met sieraden.
  Ik heb ooit eens een klein plastic kastje voor op m'n bureau gekocht bij de xenos. sindsdien liggen mijn sieraden netjes waar ze horen :D en ook allemaal op sieraad. dus armbanden bij de armbanden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is zo fijn als het allemaal gewoon netjes ligt! Ben zooo blij met deze kast van de Xenos! Xenos is wat 'opbergen' betreft ook echt een topper :).

   Verwijderen
 2. ik heb ook een sieraden kast niet van de xenos dan maar het is idd erg handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke kast! En wat heb je veel mooie korte kettingen, wowie. <3

  BeantwoordenVerwijderen